top of page

De omgeving verkennen

Wil je graag de omgeving verkennen in Limburg, Lanaken? Dan heb je wellicht tijd en ogen tekort. Op maar enkele kilometers is er heel wat te doen, van natuur tot cultuur, van shoppen tot wellness. 

Kasteel Pietersheim.jpeg

Domein Pietersheim

Zowel Le Petit Hômage als Le Louis liggen op minder dan 1 km van het Domein Pietersheim. Het voormalige prinselijke landgoed biedt heel wat activiteiten: van de historische 12e-eeuwe Waterburcht en het kasteel tot de recreatieve Kinderboerderij waar je kan spelen, met diertjes knuffelen en lekker kan eten. In het wandelgebied zijn er tot 8 bewegwijzerde wandellussen of je kan op het domein een fiets huren.

Klik hier voor meer info.

Oud-Rekem

Wat in 2008 werd bekroond tot Het Mooiste Dorp van Vlaanderen is tot op de dag van vadaag de moeite om een bezoekje aan te brengen. Oud-Rekem is een waar openluchtmuseum met pittoreske gebouwen, zoals het Poortgebouw, het Gerechtshof, het Drossaerdhuis. Ga terug de tijd in met het Kasteel d’Aspremont-Lynden, Muserumkerk, Museumapotheek en Distillerie Senden.

 

Klik hier voor meer info.

Oud-Rekem.jpeg
Maasmechelen Village-JOY.png
Maasmechelen Village-JOY.png

Maasmechelen

Hier kan je terecht voor natuur, shopplezier, wellness, waterpret en zoveel meer. Fiets door prachtige landschappen en ontdek de groene parels van het Nationaal Park Hoge kempen en het RivierPark Maasvallei. Ga shoppen in Maasmechelen Village of plons in het water bij Terhils. Kom terug tot rust in de unieke Elaisa Energetic Wellness. Maasmechelen is magisch op meerdere vlakken.

Klik hier voor meer info.

Bijenteeltmuseum Lanaken.png

Maastricht

Op minder dan een kwartiertje zit je al over de grens, in het mooie Maastricht. Dit stukje Nederlands Limburg is de hotspot om te wandelen, fietsen of gewoon genieten van wat lekkers op een van de vele terrassen. Er zijn musea, je kan er een theaterstuk meepikken of je kan struinen door de winkelstraten. 

Klik hier voor meer info.

Maastricht.jpeg
bottom of page