top of page

Culturele activiteiten

Hômage vakantiehuizen zijn steeds ideaal gelegen, omringd met interessante culturele activiteiten voor alle leeftijden. Ontdek hieronder enkele zaken die wij zeker aanraden om te doen bij een tripje naar het culturele Limburgs Lanaken.

Waterburcht Pietersheim Lanaken

Waterburcht Domein Pietersheim

De Waterburcht van Pietersheim is een eeuwenoud kasteel dat dateert uit de 12e eeuw. Het getuigde van de turbulente veldslagen van de heren van Pietersheim en werd bekroond met de onderscheiding van het Belgisch Monument.

Toegang is gratis.

Klik hier voor meer info.

Bockenryders 

Vijf verschillende Bockenryders-routers brengen je op de meest legendaire Limburgse locaties. In combinatie met activiteiten, opdrachten en culinaire verwennerijen leer je steeds meer over de geschiedenis van de 18de-eeuwse Bockenryders. Eens je in deze unieke Fiats stapt, word je meegesleept in de mysterie van dieven, rovers en brandstichters die kerken, pastorieën en boerenhoeves plunderden. 

Klik hier voor meer info.

Bockenrydersjpeg.jpeg
Distillerie Senden Oud Rekem.jpeg
Distillerie Senden Oud Rekem.jpeg

Distillerie Senden

Al sinds 1900 werden in deze distillerie likeuren, wijnen, jenevers, aperitieven, sterke dranken en siropen bereid. Tijdens de WOII werd de productie stopgezet waarna het kort werd verder gezet, tot 1958. Sinds de sluiting werden alle machines en bedrijfsstukken in ere gehouden: de originele flessen, machines, kruiden, suikers, etiketten, octrooien, affiches, kasboeken.

Klik hier voor meer info.

Bijenteeltmuseum Lanaken.png

Bijenteeltmuseum

Bijzonder. Dat zijn ze, onze bijen! Wist je ook dat het eigenlijk niet goed gaat met ze? Het bijenmuseum in Rekem van de gepassioneerde imker Achiel Geurts leert je letterlijk alles over onze geel-zwarte vrienden. In het bijenteeltmuseum vind je ook oude imkersmaterialen terug. Dit is een leerrijke uitstap voor zowel kinderen als ouderen.

Klik hier voor meer info.

Bijenteeltmuseum Lanaken.png
Museumapotheek Oud-Rekem Lanaken.jpeg
Museumapotheek Oud-Rekem Lanaken.jpeg

Museumapotheek Dr. Humblé

Humblé is de familienaam wiens medische praktijk uit 1891 tegenwoordig wordt tentoongesteld. Oorspronkelijk is het pand van 1820 en een gedeelte ervan is een apotheek en dokterskabinet. Je vindt er nog rekken gevuld met potjes van authentieke producten, kruiden, oliën, pipetten en pillendraaiers vormen een originele verzameling in een prachtig kader. In de praktijk vind je een originele bevallingsstoel, bevallingstangen en lijkschouwersmateriaal. Sinds 1985 maakt het deel uit van vzw Renovatie Rekem.

Klik hier voor meer info.

Museumkerk

De barokke Sint-Pieterskerk uit 1704 van Rekem heeft al heel wat wateren doorzwommen. Van een niet nagekomen contract om de kerk af te breken en elders weder op te bouwen tot geldtekorten voor de afwerking ervan tot een brand die het monument bijna volledig heeft verwoest. Na 70 jaar er als ruïne bij te liggen, werd er uiteindelijk een grotere kerk gebouwd.

Klik hier voor meer info.

Museumkerk Oud-Rekem Lanaken.jpeg
Begraafplaats Psychiatrisch ziekenhuis Rekem Lanaken.jpeg

Begraafplaats psychiatrisch ziekenhuis

De begraafplaats van het psychiatrisch ziekenhuis fungeerde van 1921 tot 1981 als begraafplaats voor de patiënten van het huidige OPZC Rekem. Deze unieke plek ligt aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen middenin een naaldbos. Er werden indertijd een 1750 overledenen begraven. 

Klik hier voor meer info.

Glo'Art

GLO'ART is een wereldwijd kunstcentrum in Neerharen-Lanaken. Je vindt er werken van getalenteerde kunstenaars van over de hele wereld. Sinds 2013 mochten reeds meer dan driehonderd kunstenaars uit wel zestig landen hun kunsten tentoonstellen.

Klik hier voor meer info.

Gloart Neerharen-Lanaken.jpeg
bottom of page