top of page

Sport

Een sportieve activiteit, is altijd een leuke uitdaging. Ontdek hieronder welke sportfaciliteiten Lanaken en omstreken te bieden heeft.

Barn Rods

De meest unieke, retro fietsen? Daarvoor kan je terecht bij Barn Rods, gelgen in Hoeselt. Leuk om ermee door de fruitstreek te fietsen en eventueel te combineren met een leuke picknick. 

 

Klik hier voor meer info.

Fietsverhuur

Als je Lanaken en omstreken graag al fietsen wil leren kennen, kan je bij de Kinderboerderij op Domein Pietersheim makkelijk een fiets huren. Er zijn stadsfietsen, e-bikes en zelfs tandems verkrijgbaar. Let opt: tijdig reserveren is belangrijk.

Klik hier voor meer info.

Fietsverhuur Lanaken.jpeg
Distillerie Senden Oud Rekem.jpeg
Tennis.jpeg

Tennis & padel

Een balletje slaan? Zowel voor tennis als (sindskort) voor padel kan je terecht bij TC Lanaken. Banen reserveren is aangeraden, dat kan vanaf vijf dagen op voorhand. Tarieven en uren beschikbaar op de website.

Klik hier voor meer info.

Bijenteeltmuseum Lanaken.png

Wandelen

Lanaken, gelegen bij het Nationaal Park Hoge Kempen, biedt heel wat wandelroutes. Door historische dorpjes zoals Oud-Rekem en langs het water op zoals de Maasvallei. Wandel tussen bomen of door open weiden. Ontdek alle wandelroutes via onderstaande link.

Klik hier voor meer info.

Wandelen in het Nationaal Park Hoge Kempen_8250_4.jpg.png
zwemmen.jpeg
zwemmen.jpeg

Zwemmen

In Lanaken zelf kan je zwemmen in het overdekte Sportoase Montaignehof. Bij goed weer, is het fijn om buiten een plonsje te wagen. Daarvoor kan je terecht bij de Lanakense Camping Jocomo. Nog een ander openlucht zwembad is ’t Soete Dal in Zutendaal waar je kan genieten van een verfrissende duik. Tot slot biedt ook Terhills in Maasmechelen zwemfaciliteiten.

Bijenteeltmuseum Lanaken.png

Karten

Als het er wat ruiger aan toe mag, dan is karten op een echte racebaan leuk! Er zijn verschillende (indoor) kartbanen gelegen rond de huizen van Hômage vakantiehuizen.

 

Neem een kijkje op de website van BilzenMaasmechelen of Genk.

Karting Genk.jpeg
Kajak Maasland Rafting.jpeg

Kajakken, raften of kanovaren

De Maasvallei heeft je heel wat waterpret te bieden. Bij Kajak Maasland kan je terecht voor een 8- of 13km durende tocht op het water doorheen de ongerepete natuur. Reserveer tijdig!

Klik hier voor meer info.

bottom of page